Baba és gyerekcipők

Az első babacipő vásárlása 3. – Mikor és mekkorát?

Mikor vegyétek meg és mekkora legyen az első babacipő?

Mindenképpen meg kell várni vele az önálló járást. A megfelelő cipőméret kiválasztásához pedig a Babám cipőmérete ingyenes letölthető méretvevő lap és a hozzá tartozó kitöltési útmutató ad segítséget. Ha még nem töltöttétek le, akkor IDE kattintva megtehetitek. A cipőméretek a következőképp változnak (általában):

Csecsemőkorban 2-3 hónaponként változhat a méret, iskoláskorban évente 2-3, serdülőkorban 1-2 méretet növekszik a láb.

Az első babacipő kiválasztása

Fotó: Pinterest

Bár a baba talpa még nem izzad, hanem a természetes bőrnedvessége távozik el és érintkezik a cipő belsejével, ezért fontos viszont, hogy legalább két pár cipőcskéje legyen, így mindig ki tud száradni az egyik. Tavaszra, nyárra érdemes a bokát tartószandálokat venni, hűvösebb időkre pedig a zárt, magas szárú cipő, csizmát szerezzétek be.

Mi a helyzet a puhatalpú cipőkkel?

Egyre többet olvasni és hallani a puha talpú cipőket javaslók ajánlásait, az biztos, hogy a babának a legideálisabb az lenne, ha a szabadban, a füvön futkározhatna egész nap. Ez azonban nem megoldható – bármennyire jó lenne. Ezért fejlesztették ki a puha talpú bőrcipőket, hogy ezt a „szabadon mozgás” élményét adja vissza a baba lábának és így erősítse a talp izmait.

Az első babacipő kiválasztása

Fotó: Pinterest

Amelyiknek a sarokrésze azonban nem merevített, az nem tartja a baba sarkát és ezáltal elősegítheti a lúdtalp kialakulását. Puha talpú bőrcipőt (az egy rétegű bőrtalpúra gondolok) szerintem a lakásban érdemes a babára adni, bár ahol kő vagy parketta van és nincs padlófűtés, ott nem ajánlatos, mert nem melegíti a talpat. Babakocsiban, utazáshoz, zokni helyett, szőnyeges lakásban nagyon jó dolog, de utcai viseletre nem alkalmas.

A puhatalpú lehet a benti cipő, de kinti cipőnek és főleg első babacipőnek mindenképp rugalmas talpú, széles orrú, merev sarokrésszel készült, minőségi bőrcipőket vásároljatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*