Baba és gyerekcipők, MammBa PróBa - Terméktesztek

Milyen átmeneti cipőt vegyünk fiúknak?

Az utóbbi években már egyre nagyobb feladat a gyerek átmeneti cipők megválasztása. Az őszről télre váltás időszaka megnyúlt és pont olyan az idő, hogy a félcipő helyett jól jönne a magasabb szárú, de a téli, bélelt bakancs még túl meleg, főleg ha a gyerekek játszanak is benne még az udvaron. Idén már egy első osztályos sulis és két ovis fiamnak kellett praktikus, kényelmes és – igen, már számít a fazon is 🙂 – „menő” cipőket találnom, örülök, mert idén is sikerült!

Az átmeneti cipő-választás legfőbb szempontjai ovis fiúknál

 

– legyen kényelmes, elférjen benne a lábfej

– könnyű legyen felvenni (segítség nélkül is)

– legyen vízálló, de közben szellőzzön is a láb

– legyen csúszásgátlós talpkiképzése

– legyen orrvédő rész rajta

Az én választásom a PRIMIGI cipőkre esett, megmutatom, hogy ezek a szempontok hogyan valósultak meg a 2 ovisom cipőinél!

Kényelmes

 

A Primigi cipők mindegyikére jellemző a gyerek lábfej anatómiájának követése, azaz a babacipők és a nagyobb gyerekeknek való cipők is megfelelően széles orr-résszel készülnek, így van hely a lábujjaknak. Az orr magassága is megfelelő, nincsenek zavaró belső illesztések (mint sajnos még ismert márkás gyerekcipőknél is lehet tapasztalni). Mindkét ovisom magasszárú átmeneti cipőt kapott, mert ők még gyakran játszanak úgy az udvaron, hogy másznak is, így a bokájukat is tartja és védi. Anyaguk, bőr illetve textilbőr, és a Gore-Tex-nek köszönhetően lesznek vízállók.

Könnyű legyen felvenni

Ez egy fontos szempont, hiszen az ovis korban már érdemes elkezdeni az önálló cipőfelvétel tanítását (most már másodszor tapasztalom, hogy az óvoda után nagyon nagy váltás a suli, ahol már nincsenek segítő óvó és dadus nénik, ezért a gyerekek órák közötti szünetének fele az öltözködéssel telik, még ha tudnak is önállóan öltözni). Segíthetünk a gyerekeknek azzal, hogy az otthoni gyakorlás mellett olyan cipőt veszünk nekik, amit ők maguk is könnyedén fel tudnak venni. Az általam választott Primigi cipők gumis fűzővel és tépőzárral készültek, a kisebbiken van egy nekem nagyon tetsző „találmány”, egy gumi a kéreg tetején, amibe bele tud kapaszkodni a gyerek és könnyebb felvennie a cipőt.

Mi a helyzet a fűzős cipőkkel?

A cipőfűzés egy olyan feladat, amit a gyerekekkel gyakoroltatni kell otthon, ez nem fog magától menni. Én azt tapasztalom, hogy óvodában még érdemes a tépőzáras cipőket használni, de otthon legyen egy fűzős cipő, amin játékosan meg lehet tanulni a masnikötést, ami később nagyon sok mindennél jól jön majd. Iskolában már sokszor a cipők fazonja olyan, hogy a fűzősek menőbben néznek ki, a sulis gyerekeknél ösztönző lehet a színes fűzők, nem megszokott befűzési módok próbálgatása, persze nem a suliban, hanem otthon!

Legyen vízálló

Az időjárás ilyenkor olyan, hogy akár 2-3 féle cipőt is hordhatnánk egy nap alatt: reggel gumicsizma, aztán elég lenne egy félcipő, este pedig már jól jön a magasszárú. Ezek a Primigi cipők Gore-Tex védelemmel készülnek, ami egy olyan speciális bevonat – a Gore-Tex membrán – amit a cipők anyagára (akár textil, akár bőr) rádolgoznak és az a célja, hogy nem engedi bejutni a vizet a cipő belsejébe, viszont a lábfej mozgása által termelt hő távozni tud. Így minden szempontnak megfelelnek az átmeneti Primigi cipők, biztos, hogy nem áznak be és a nap végére nem izzad bele a gyerek lába sem.

Teszteltük is, esőben, eső után is voltak kint a fiúk és jól bírták a cipők, nem kellett a gumicsizma! (a sár letakarítása volt egy plusz feladat, viszont a cipők gyorsan megszáradtak kívülről is)

Talpkiképzés

 

A Primigi megint egy nagyon szuper együttműködést hozott létre: a Michelin gumigyártó céggel együtt fejlesztették ki bizonyos modellek talpát, melyeket a téli és terep gumik ihlették, újrahasznosított Michelin gumikból készültek, autógumi szaguk is van, mintázatuk is keréknyomhoz hasonlít. A Michelin a gyerekcipő márkák közül egyedül a Primigi-nek gyárt gyerekcipő talpakat!

Amikor a fiúk a boltban meghallották ezt a történetet, egyből azokat a cipőket keresték, amiken rajta van a jól ismert Michelin-baba! 🙂 Én nagyon szeretem, amikor a cipőiparban ilyen más iparágból érkező együttműködő partnerek elképzelései találkoznak, és valami szuper dolog születik belőle!

A talp bordázata miatt nem csúszik, és könnyen ki lehet potyogtatni a sarat is belőlük.

 

Természetesen azóta mindkét „Michelin”-es fiú sokkal gyorsabb, mert autógumikon járnak! (ezt ők mondták:))

Orrvédő rész

 

Az anyukás csoportokban is az egyik leggyakoribb téma a gyerekcipők tekintetében, hogy mit lehet tenni, ha a vadonatúj cipő orra másnapra már megsérül vagy le is kopik. A legjobb olyan cipőt választani, aminek van gumis védőrész az orrán, vagy magasabb a talp orr része. A Michelin gumitalpas cipők esetében a cipők orrán is van egy gumiréteg, így szuperül védi a cipő orrát.

Az átmeneti cipő-választás legfőbb szempontjai iskolás fiúknál

 

Természetesen a fenti szempontok mindegyike számít, nekem első osztályos a fiam, és az udvaron való játék miatt még mindig jól jön a gumival megerősített orrvédő rész is, ami nála már egy kicsit más volt, az a cipő fazonja. Neki már számított, hogy „sulis” legyen, ezért választotta a félcipőt. Azt mondta, hogy ezt könnyű fel és levenni, és szereti a gumis fűzőt is, de a legfontosabb mégiscsak a Michelin gumitalp volt neki!:)

Csak olaszosan!

A Primigi olasz cég, ezért nem meglepő, hogy a funkcionális fejlesztések mellett a design is meghatározó a cipők kialakításában. A középső fiamat nem az autógumi-talp érdekelte, hanem, hogy világítós cipő legyen. Ami szuper ötlet a világítós megoldásban, hogy egy gombbal kell ki és bekapcsolnia a világítást, ezért tovább tart, mintha minden egyes lépésnél világítana.

A budapesti Primigi Store-ban (MOM Park, https://www.facebook.com/Primigistoremomparkbudapest) élőben is megcsodálhatjátok az olasz csodákat: a lány cipőket, csizmákat, az anya-lánya, apa-fia egyen cipőket és a cipők mellett a ruhákat is.

Primigi cipők, Michelin talppal

A Primigi cipők Egészségpénztári számlára is megvásárolhatók!

Az átmeneti cipők szerepe az időjárás megváltozása miatt megnőtt, viszont sokkal több szempontnak kell megfelelniük, mint egy klasszikus téli vagy nyári cipőnek. A Primigi tökéletesen egyesíti ezeket, megalkotva a minden szempontból ideális átmeneti gyerekcipőket. Anyaként és cipőkészítőként is nagyon ajánlom a Primigi-t, most már sokadszorra is!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*