Baba és gyerekcipők, Magyar babacipő webáruház, Ovisok öltöztetése

5+1 dolog, amire figyeljünk a téli gyerek csizma vásárlásakor!

A hűvös idő beköszöntével elkezdődik a gyerekek téli csizmáinak beszerzése is, mert az nem gyakori eset, hogy a tavalyi még idén is jó lenne ugyanarra a gyerekre. Leggyakoribb kérdés az, hogy mennyire vastag csizmát vegyünk vagy kell-e a csizma mellé egy hótaposó is? És persze az sem mindegy, hogy a talpa milyen kialakítású, vagy hogy mennyire tud szellőzni benne a gyerek lába.

Akkor nézzük sorba: mi az az 5+1 dolog, amire mindenképp figyeljünk a téli gyerek csizma vásárlásakor?

  1. Egyedül is könnyen fel tudja venni a gyerek!

Bölcsődés vagy óvodás gyerekek esetében ezzel nagyon sok időt spórolhatunk meg magunknak és a gondozó vagy óvó néniknek, dadusoknak is, mert a könnyen nyitható és zárható, azaz tépőzáras vagy cipzáras csizmát sokkal gyorsabban lehet fel és levenni. Ezek a modellek egyszerűen állíthatóak a gyerekláb méreteihez is. Ami még fontos, hogy a gyerekeknek sikerélményük lesz, mert könnyebb lesz nekik egyedül is a cipőhúzás.

Primigi, a lélegző gyerekcipő

  1. Legyen könnyű és puha anyagokból készüljön!

A gyerekek lábának az a legjobb, ha sokat vannak mezítláb. Ekkor erősödik a legjobban a talp izomzata és boltozata is. Sajnos, ez télen nem kivitelezhető, ezért olyan téli csizmát vagy bakancsot válasszunk, amelyik könnyű és puha anyagokból készül, hogy a „mintha nem is lenne a lábán”érzést nyújtsa. A puha bőrből készült, vékonyabb vagy vastagabb béléssel készült csizmák a legjobb választás.

  1. Válasszuk a gyerekláb formájához leginkább megfelelő fazont!

A lábfej, olyan mint az ujjlenyomat, mindenkinek egyedi. De mivel arra kevés lehetőségünk van, hogy minden alkalommal egyedileg készíttessünk csizmát a gyereknek, ezért válasszunk olyat, amelyiknek:

  • lekerekített az orra, hogy a lábujjak kényelmesen elférjenek benne és szabadon mozoghassanak
  • rugalmas a talpa, hogy könnyen lehessen lépni benne még a legnagyobb hóban is
  • párnázott a sarokrésze, hogy a járás során a gyermeklábat érő mikroütéseket felfogja

Primigi, a lélegző gyerekcipő

  1. Könnyű legyen tisztítani nemcsak kívül, hanem belül is!

Nagyon fontos, hogy könnyű legyen a gyerekcsizma tisztán tartása nemcsak kívül, hanem belül is. Ahhoz, hogy az izzadt láb által benedvesített talpbetét megfelelően tudjuk tisztítani, mindenképpen kivehető, mosható és szárítható bőrbetétes csizmát vásároljunk!

  1. Allergizáló anyagoktól mentes legyen!

A gyermekek bőre érzékeny, ezért nagyon fontos nemcsak a gyerekruháknál, hanem a cipők, csizmák esetében is, hogy ne használjanak allergizáló anyagokat, a fém (pl. fűzőlyuk, cipzár) alkatrészeknél. A bőr bélés – ami viszont érintkezik a lábbal – pedig ne tartalmazzon a bőr kikészítési eljárása során keletkezett méreganyagokat.

Primigi, a lélegző gyerekcipő

+1: A gyerek csizma legyen vízhatlan, de közben lélegezzen is a láb!

Nagyon fontos szempont, hogy a gyerek csizma ne ázzon be, mert a kisgyerekek általában nem jelzik, ha nedves a lábuk. Az viszont, ha egy téli csizma víztaszító, megakadályozza a nedvességet, ami a cipőbe bekerülhetne, viszont nem engedi szellőzni a gyereklábat. Ezért válasszunk GORE-TEX védjeggyel ellátott gyerek csizmát.

Primigi, a lélegző gyerekcipő

Hol vásárolhatunk olyan gyerek csizmát, ami mind az 5+1 feltételnek megfelel?

Szerencsére Magyarországon is van már lehetőség Olaszország vezető gyerekcipő-márkáját beszerezni, a PRIMIGI gyerekcipőket és csizmákat is.

Primigi, a lélegző gyerekcipő

A PRIMIGI gyerek csizmák megfelelnek mind az 5 szempontnak és még rendelkeznek a +1 funkcióval is, azaz GORE-TEX védelemmel vannak ellátva: a felsőrész és a bélés között el van helyezve a PRIMIGI gyerek csizmákban egy speciális membrán, melynek köszönhetően a víz nem jut be a cipőbe, az izzadság viszont könnyen távozik a lábbeli belsejéből. Így érhető el az, hogy a PRIMIGI gyerek csizma egyszerre vízhatlan és lélegző is.

Primigi, a lélegző gyerekcipő

Ha PRIMIGI gyerek csizmát vásárolsz, biztos, hogy minőségi lábbelije lesz a gyermekednek ezen a télen!

Primigi, a lélegző gyerekcipő

Idén harmadszor (2015, 2016 és 2017-ben) nyerte el egyedüliként a gyermekcipő-és ruhamárkák közül a PRIMIGI márka Magyarországon a Superbrands minősítést, melyet olyan cégek kapnak, akik kiemelkedőek és követendő példát mutatnak a piac többi szereplője számára. Nem véletlen tehát, hogy a program – 1995-ös indulása óta – mára a világ minden részén ismertté vált, és közel 90 országban jelent különleges minősítést a Superbrands cím.

„A díjra pályázni nem lehet, a kutatók a márkákat többlépcsős kutatási folyamat során emelik ki, majd a végső értékelést a független szakértőkből álló bizottság hozza meg” – mondta el Donkó Dávid a Superbrands kutatási igazgatója. Idén tizenharmadik alkalommal ült össze a jelenleg 21 tagú, független szakemberekből álló bizottság, amely a PRIMIGI márkát is érdemesnek találta a Superbrands 2017 védjegy viselésére.

A PRIMIGI üzletek listáját az alábbi linken találod: http://gyermekcipok.hu/uzletek/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*