Anya úgyis megcsinálja! program

Az Anya úgyis megcsinálja! egy programsorozat, mely azért jött létre, hogy segítsen nekünk anyukáknak megvalósítani a sokszor évek óta vágyott álmainkat, elérni a céljainkat a sok anyai teendőink közepette is.

Tapasztalataink szerint az anyukáknak rengeteg vágyuk és álmuk van, de legtöbbször az időhiány, a “család az első” és a fáradtság miatt nem valósulnak meg, legyen az testmozgás, vagy akár egy kreatív hobbi.

Az Anya úgyis megcsinálja! program olyan anyukáknak szóló tevékenységeket ölel fel, amelyeket nehezünkre esik elkezdeni, vagy ha elkezdtük, nem tartunk ki, mert nem motivál semmi és senki.

Itt minden program kihívásos rendszerben működik, általában 30 napos időtartamokban. A kihívásokhoz Facebook zárt csoportok tartoznak, ahová lehet csatlakozni. Az adott programban minden nap kikerül egy poszt, amihez naponta be kell jelentkezni, ezzel “igazolva”, hogy az aznapi feladat kész van.

Milyen kihívásokon lehet részt venni?

Jelenleg az anyukák körében jól ismert hasizom regeneráló torna 2. köre, a “LoveYourBelly 30 napos kihívás” zajlik és elkezdődött egy “Mesélj minden este a gyermekednek!” program is, ami sok szülőnek kihívás, sokaknak viszont kikapcsolódás és új könyvek megismeréséről szól.

Ki vehet részt a kihívásokban?

Azokban, amelyek gyakorlatokhoz kötöttek, azok vehetnek rész, akik elvégezték korábban a szükséges tanfolyamokat (LoveYourBelly, Kriston Intim torna). A kihívás ezekben az esetekben azt a célt szolgálja, hogy kialakuljon a napi rutin az adott tevékenységben. Az egyéb kihívásokban bárki (anyuka) részt vehet.

Miért jó ezeket a tevékenységeket kihívásként kezelni?

Mert ezek mind olyan dolgok, amelyek végzésére naponta lenne szükségünk azért, hogy jól és elégedettnek érezzük magunkat. A csoportokban hasonló problémával rendelkező anyukák vannak, ezért ha valaki motiválatlannak érzi magát, vagy fáradtnak, akkor ott van háttérben még sok-sok anyuka, aki biztatást adhat. És ha azt érezzük, hogy valamit sokan csinálunk egyszerre, akkor előjön a “nehogy már én nem tudom megcsinálni” érzés.:)

Mivel az egész kihívás online zajlik, ezért nincs időhöz kötve, hogy az adott napon ki, mikor végzi el a feladatot, tehát jól beilleszhető a családi életbe.

Plusz motivációként pedig értékes nyereményeket is lehet nyerni!

Miért 30 naposak a kihívások?

Mert van egy úgynevezett 21/90 szabály, miszerint egy új szokás kialakítása 21 napig tart és 90 nap kell ahhoz, hogy a személyiségünk részévé váljon.

A 30 nap ideális arra, hogy megtapasztaljuk, milyen kialakítani egy új szokást és elkezdődjön beépülni a mindennapjainkba.

Ki vezeti ezeket a kihívásokat?

Szilvási Kata, a MammBa gyereköltöztetésről szóló blog szerzője, aki négy, 7 év alatti kisgyermek anyukája. Az időhiány és az énidő háttérbe szorítása jól ismert fogalmak nála. Az anyáknak szóló kihívások erőt és motivációt adnak neki, hogy minden nap érdekes, hasznos, szórakoztató, ösztönző gondolatokkal, képekkel, videókkal vezesse a csoportokat és mivel ő maga is résztvevője a kihívásoknak, ezért hiteles képet ad a feladatok elvégezhetőségéről.

Milyen kihívásokra lehet most jelentkezni és mit kell róluk tudni? (kattints az alábbi linkekre)

Előkészületben:

  • Tedd rendbe az otthonodat a KonMari módszerrel!
  • Kriston Intim torna 30 napos kihívás
  • Pinterest DIY kihívások, hogy ne csak elmentett ötletek maradjanak!
  • Takarítsd ki az online otthonodat!