Ajándékok kisgyerekeknek

“Anyuuu! Állatkertet kérek karácsonyra!”

Az ünnepek előtt olykor szinte lehetetlennek tűnő kívánságokkal is szembesülhetsz. Mostantól egy gondot levesz a válladról a Budapesti Állatkert. Szeretteidnek állatkertbérletet vásárolhatsz, amellyel egy évre szóló garantált élményt adhatsz ajándékba! Mert az Állatkertben minden csoda 365 napig tart!

A Budapesti Állatkertben egész évben pezseg az élet, az év bármely szakában érdemes kilátogatni! A májusban megnyitott Varázshegy kiállításnak köszönhetően immár összesen több mint 13 ezer négyzetméternyi fedett látnivaló várja a látogatókat. A Varázshegy 3200 négyzetméteres fedett élménylabirintusa önmagában akár félnapos mozgalmas és interaktív kikapcsolódást nyújt, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Megismerhetjük az életet úgy, ahogy még soha sem láttuk! A kiállítás négy szinten 16 kiállító teremnek ad otthont, ahol több mint 100 eleven, különleges állatfaj (köztük a csupasz turkáló, levélvágó hangyák, papírdarazsak és vándorpatkányok) életébe és mindennapjaiba is  bepillantást nyerhettek, emellett számos interaktív elem biztosít akár félnapos örömteli játékot és időtöltést.

Csillagtérben izgalmas 3D-s vetítésekben lehet részed, valamint naponta lenyűgöző állatbemutató is várja a nagyközönséget, ahol testközelben találkozhattok az aranyos állati sztárokkal (mosómedve, kacagójancsi, kormorán). Az ismeretterjesztő előadások keretében megismerhetitek a gyógyító halakat, a denevérek radarját, egy hangyacsalád életét vagy a mély tengerek misztikus lényeit.

Az Őstenger bemutatón felfedezhetitek a mélytengerek titkait, a tőrfarkú rákokkal, cápákkal, medúzákkal való találkozás mellett rájasimogatás és látványetetés nyújt felejthetetlen élményt.

Az Óriások csarnokában Gulliver bőrébe bújva csodálhatjátok meg korunk legnagyobb élőlényeit, a világóceánok óriásait, életnagyságú makettek és interaktív kiállítóelemek segítségével.

Parányok világában ti is parányinak érezhetitek magatokat a hatalmasra nagyított mikroszkopikus lények modelljei között. Az élővizeinkben nyüzsgő apró állatok mellett a talajban, sőt az emberi szervezetben lévő lényeket is megtekinthetitek.

A Varázshegyben különleges időutazásban lehet részetek: belenyúlhattok egy T-REX szájába, és jégkorszaki utazáson vehettek részt. Megcsodálhatjátok a 20 méteres bálnamodellt, hallgathatjátok a cetek hangját, sőt azt is megtudhatjátok, hogyan hallanak a denevérek és hogyan maradtak levegőben a hatalmas repülő hüllők.

A Varázshegyen túl, a többi népszerű fedett létesítmény is felfedezhető: a Pálmaház, a Szavannaház, az Ausztrálház, a Madagaszkár-ház, az Elefántház és még számos izgalmakat rejtő bemutatótér.

Gyakori kérdés, hogy kell-e a Varázshegybe külön belépőt váltani? A Budapesti Állatkertben mindegyik látnivaló, így a Varázshegy is külön jegy nélkül, az állatkerti belépőjeggyel látogatható.

Ha évente több alkalommal is szeretnéd elvinni családod az Állatkertbe, javasoljuk, válts bérletet! Így akár minden nap kellemes sétát tehettek a főváros szívében fekvő lenyűgöző oázisban, élvezhetitek az élő állatok által nyújtott, semmi máshoz nem hasonlítható élményt.

karácsonyi bérletakcióban szeretteid is meglepheted ezzel az egész évre szóló élménnyel. Olyan bérletet is választhatsz, amely a gyermek nevére szól, plusz egy kísérő felnőttrészére, így mindig az a felnőtt hozhatja el a gyermeket, aki éppen ráér a családból!

További információ:

www.zoobudapest.com

(forrás: Babamama.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*